پیام دبیر اجرایی
.jpg)
به نام خدا
تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد وجود نازکت آزرده گزند مباد
سلامت همه آفاق در سلامت توست به هیچ عارضه شخص تو دردمند مباد
ایران دارای شیوع بالای آسیبهای ناشی از سوختگی است و در مقايسه با كشورهاي منطقه از نظر میزان مرگ و میر و مدت زمان بستری نیز آمار بالاتری دارد. در حالی که پیامدهای سوختگی، آن را از نظر اقتصادی به یکی از پر هزینه ترین آسیب ها تبدیل کرده اند، آمارهای به دست آمده از مطالعات مختلف نشان داده اند که 80 درصد سوختگی ها قابل پیشگیری هستند. برای برنامه ریزی موثر خدمات پیشگیری و درمان، شناخت اپیدمیولوژی آن در سطح کشور ضروری است. علیرغم تلاشهای فراوانی که در دانشگاههای مختلف برای راه اندازی برنامه های ثبت سوختگی انجام شده و یا در حال انجام است، متاسفانه داده جامع و کاملی در مورد علل سوختگی و پیامدهای بیماران در کشور وجود ندارد.
از سوی دیگر با پیشرفتهای اخیر حوزه فناوری و جراحی رباتیک، هوش مصنوعی به یکی از ابزارهای مهم در تشخیص و یا ارائه خدمات درمانی تبدیل شده است که می تواند با بهبود دقت و سرعت اقدامات درمانی نقش قابل ملاحظه ای در ارتقاء کیفیت زندگی افراد داشته باشد. این در حالی است که استفاده از هوش مصنوعی در سوختگی بسیار کم و آن هم محدود به مطالعاتی در حیطه تشخیصي می باشد. از اين رو لازم است از فرصتی که هوش مصنوعی برای جمع آوری سریع اطلاعات و استفاده از داده های موجود در اختیار ما قرار داده است، استفاده و با رویکردهای نوین به سمت تدوین و به روز رسانی مستمر استانداردها و گایدلاینهای درمانی و روشهای نوین آموزش و پیشگیری از سوختگی حرکت نماییم.
ما در مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران افتخار میزبانی اساتید و همکاران گرامی را در سیزدهمین کنگره کشوری سوختگی در مرداد ماه 1404 داریم. محور اصلی این کنگره هوش مصنوعی و سوختگی خواهد بود. امید داریم برگزاری این کنگره گامی کوچک در راستای ارتقای خدمات سلامت ارائه شده به بیماران و پیشگیری از سوختگی باشد.
دکتر سودابه هویدامنش
متخصص پزشکی پیشگیری و اجتماعی
دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره کشوری سوختگی